Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/99) 10§ mukainen rekisteriseloste SubUrbanLab-projektin Owela-käyttäjätietokannalle

1. Rekisterinpitäjä

VTT
PL1000
02044 VTT
P. +358 20 722 111

2. Rekisteriasioita hoitava henkilö tai yhteyshenkilö

Pirjo Friedrich
+358 20 722 111
owela (at) vtt.fi

3. Rekisterin nimi

SubUrbanLab-projektin Owela-palvelun käyttäjätietokanta

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisteritietojen käyttötarkoitus on Owela-palvelun tutkijoiden ja käyttäjien välinen yhteydenpito sekä käyttötilastointi tutkimustarkoituksia varten. Käyttäjän suostumuksesta hänelle voidaan lähettää projektia koskevia tiedotteita ja ilmoituksia uusista käyttäjätutkimuksista. Rekisteritietoja käytetään myös mahdollisten väärinkäytösten seuraamiseen ja selvittämiseen.

Henkilöt ovat omalla suostumuksellaan antaneet Owela-palvelun käyttöön henkilötietojaan (Henkilötietolain 8§).

5. Rekisterin tietosisältö

Kaikki henkilöstä tallennettavat tiedot ilmenevät rekisteröintilomakkeesta. Rekisteriin tallentuvat kaikki tiedot, jotka henkilö itse antaa itsestään. Rekisteröintilomakkeessa pakolliset tiedot on erikseen mainittu, muut ovat vapaaehtoisia.

  • Käyttäjätunnus (pakollinen)
  • Salasana (pakollinen)
  • Sähköpostiosoite (pakollinen)
  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Syntymävuosi
  • Sukupuoli
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostitiedotteiden kielet
  • Julkinen profiili: käyttäjän oma esittely, kuva ja linkki muualla olevaan profiiliin

Käyttäjä saa itse päättää tietojensa julkisuusasteen. Oletuksena vain käyttäjätunnus on julkinen.

Lisäksi rekisterissä on aktiivisuuspisteet sekä projektit, joihin käyttäjä on liittynyt sekä käyttäjän palveluun syöttämät ideat ja kommentit.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Ainoana tietolähteenä on käyttäjä itse. Tietoja saadaan käyttäjän rekisteröityessä Owela-palveluun tai päivittäessä omia tietojaan.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

SubUrbanLab-projektin tutkimuspartnerit VTT ja IVL eivät luovuta tietoja ulkopuoliselle taholle. VTT voi luovuttaa tietoja voimassa olevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittavissa rajoissa. Tietoja ei luovuteta Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

A. Manuaalinen aineisto

Manuaalista aineistoa ei ole.

B. ATK:lle talletetut tiedot

Käyttäjärekisterin tietoja säilytetään palvelimella, johon ainoastaan SubUrbanLab-projektin tutkijoilla on pääsyoikeudet (käyttäjätunnus ja salasana).

Käyttäjätiedot poistuvat rekisteristä heti, kun käyttäjä itse poistaa tietonsa. Jos käyttäjä haluaa poistaa rekisteristä myös pakollisina vaaditut tiedot (käyttäjätunnus, salasana, sähköposti), hän voi ottaa yhteyttä Owelan ylläpitoon.

Henkilötietolaki (523/99), http://www.finlex.fi