Things are happening on Alby Hill! The walkway between the subway and Rådmansbacken will get a brand new lighting. It will be designed using new LED technology and YOU have the opportunity to be involved!

The new LED technology enables a large area along the walking route to be lit up which makes the walkway perceived as being brighter. In addition, images will be projected on and light up three stone walls along the walkway.

The decision on what images that will be projected on the stonewalls will be taken together under the theme “Vårt Alby”. Send your contribution to us and then vote for the winning entries.

Vote for your favourite image!

During the autumn we asked for images to be used for lightening up stonewalls along a walkway on Albyberget. 20 images were submitted and we have chosen six to be part of the final voting. The two winning images will light up one stonewall each.

Vote for YOUR favorite image here!

You can vote until the 8th of March.

Where is the walkway?

The walkway is situated between the subwaystation by Tingstorget and Rådmansbacken on Albyberget.

A partnership

“New Light on Alby Hill” is a collaboration between Botkyrka municipality, Mitt Alby AB, College of Arts / Anders Winell and IVL Swedish Environmental Research Institute. “New light on Alby Hill” is a part of the project SubUrbanLab (suburbanlab.eu). The project is funded by VINNOVA through Joint Programming Initiative – Urban Europe, and is the second of three Urban Living Labs (ULL) that will be implemented in Alby.